Hyppigt stillede spørgsmål, og vores typiske svar 😃

Nej, at deltage på et introhold er ikke et must. Men for børn og det brede familiepublikum, er introholdet det optimale sted at starte.
Holdene startes op lige inden normal åbningstid, hvor vi kun har begyndere på banen—og derfor kan køre med lavere hastighed.
Du kan se en oversigt over introholdene, og booke direkte på siden hér. Prisen er den samme som du ellers betaler for 2 timer inkl. komplet begynderudstyr, nemlig 400,- per person.

Vi har selvfølgelig mindst travlt i hverdagene udenfor sommerferien.
Jo varmere det er og jo mindre det blæser, jo flere gæster har vi (og jo længere skal du stå i kø).
Regnvejrsdage er det bedste bud på et godt tidspunkt. Der kommer sjældent ret mange, og våd bliver du under alle omstændigheder.

Nej. I vores normale åbningstid, kan du til enhver tid bare dukke op og købe en time eller to.
Hvis I kommer med en større gruppe (6 personer eller mere), vil vi dog gerne vide det på forhånd.
Det er også muligt at leje banen helt for sig selv, før eller efter normal åbningstid (8 - 24 personer).

Som udgangspunkt behøver du bare badetøj (som de fleste foretrækker under våddragten) og et håndklæde.
Våddragt, samt den obligatoriske hjelm og svømmevest kan du leje hos os.
Vi udlejer også både begynderudstyr, og wakeboards med boots og uden finner, du må bruge på parkens features.

De fleste steder på anlægget er det til at bunde. For en voksen er det cirka hoftedybt.
Bag hoppene, og efter starten er der blevet uddybet, så man ikke rammer bunden hvis man vælter.

I forbindelse med inddæmningen af anlægget i 2020, supplerede vi vores full-size anlæg med en lille 2-mastet begynderbane.
Vi bruger primært banen til undervisning af begyndere, når der i sommermånederne er meget kø på den store bane. Endvidere bruger vi den lille bane til skolehold, og lejer den ud til undervisning af kiteelever.

Regn og kulde er ikke et tema. Men hvis det for alvor blæser, kan det være et problem.
I vestlige vindretninger, kan vi uden de store problemer køre i op til 20 m/s.
Blæser det fra østlige retninger, kan der ved vindhastigheder fra ungefähr 10 m/s være problemer med at loade snorene, med nedsat kapacitet til følge.
Ligeledes ka' der ved kraftig østen- og søndenvind være generende bølger.
Se de aktuelle livebilleder fra vores webcams på siden hér.

Det er din tur når du står med håndtaget i hånden, og lyset i masten skifter fra rødt til grønt.

Du behøver ikke spænde skiene overdrevet stramt—bare så du stille og roligt kan løfte en flad fod uden at skiene falder af.

For det meste falder skiene af helt af sig selv. Hvis det ikke sker i første omgang tager du det bare stille og roligt, og vrider lidt med anklen eller sparker let ud med benene. Så skal de nok give sig.

Ikke nødvendigvis.
Men på vandski har man lige vægtfordeling på begge ben, og et lige træk fremad i forhold til kroppen.
For langt de fleste, er det derfor langt det letteste at starte på vandski, og først når dét fungerer prøve til med et wakeboard.

En god regel er at man har sit stærkeste ben bagerst. Hvis du normalt sparker til en fodbold med højre ben, tager du eksempelvis højre bagerst (regular). Venstrebenede kører overvejende goofy. Prøv eventuelt begge dele, og se hvad der føles bedst.

Oftest kommer man slet ikke så tæt på dem, som det måske ser ud til.
Men hvis du pludselig har kurs direkte mod et hop, og er bange for at du ikke kan styre udenom slipper du bare håndtaget. Når du ikke længere har noget træk fremad, er der ingenting at være nervøs for. Så kan du stille og roligt få samling på dine ting og gå tilbage ind til startdokken.

På ski styrer man ved at lægge vægten over på den side man gerne vil dreje mod.
På wakeboard drejer man ved at lægge vægt og trykke, enten med tæerne eller hælen.

Først og fremmest skal du vende dig bagud, og se om der kommer en rider eller et tomt håndtag på carrieren bag dig. Dernæst skal du få samling på dit udstyr, og sørge for hurtigst muligt at komme væk fra banens drift.
Kommer der pludselig en tom snor eller en anden rider med kurs mod dig, skal du dykke under et par sekunder, så du er sikker på ikke at blive ramt.

At give rabat er i bund og grund at forskelsbehandle.
Vi giver som udgangspunkt ikke rabat til grupper, ud over de rabatter som i forvejen er inkluderet i vores tilbud. Til gengæld tilbyder vi at skoler og uddannelsesinstitutioner via vores skoletilbud kan komme på vandet til nettopris.
Og så bliver det jo forholdsmæssigt billigere at bruge banen, jo mere tid man køber 😃

På kablet kan du betale med Dankort, MasterCard, EuroCard, Visa, Visa Electron, Maestro, og sågar American Express.
Vi modtager selvfølgelig også MobilePAY.

I samarbejde med Teknologisk Institut har vi fastsat mindstealderen på kablet til 8 år.
(I parentes bemærket, en aldergrænse vi håndhæver!). I tvivlstilfælde er vi nødsaget til at forlange gyldig legitimation.

Det er ikke tilladt at nyde medbragte mad- eller drikkevarer på anlægget.
Til gengæld kan I købe snacks i caféen, ligesom vi i baren har et stort udvalg af forskellige læskedrikke, kaffer, vine, og selvfølgelig iskoldt fadøl.

Personer som er synligt påvirkede af alkohol, medicin eller euforiserende stoffer får ikke lov at starte på banen.
Promillegrænsen for brugere af anlægget er 0,5, nøjagtigt som i færdselsloven. Så de helt store festligheder må vente til man er færdig på vandet.

Det kan man i hvert fald.
Selvfølgelig skal man IKKE komme brasende 20 mand stang-bacardi midt lørdag eftermiddag. Men lejer man banen halvanden eller to timer om formiddagen, er vandski på kabelbanen en perfekt aktivitet til en polterabend.

Kabel wakeboarding er en sport, hvor man ligesom i de fleste andre sportsgrene kan komme til skade; specielt hvis man presser sin fysik til grænsen, eller ikke stopper i tide, når kroppen er træt og trænger til pause og restitution.
Når vi en sjælden gang ser en alvorligere skade, skyldes det dog næsten altid at den tilskadekomne er kommet ud af balance, og ikke har sluppet håndtaget (og dermed trækket) i tide.

Kabelbanen er et sportsanlæg, hvor al brug sker på eget ansvar.
Skulle en defekt på anlægget, eller fejlbetjening af banen være årsag til en eventuel tilskadekomst, er vi som arrangører ansvarlige og dermed erstatningspligtige.
Er der tale om et hændeligt uheld, eller almindelig dumdristighed er det imidlertid den tilskadekomnes egen personlige forsikring, og de vilkår den er tegnet under, der afgør om der er dækning for skaden. De fleste fritids- og ulykkesforsikringer dækker kabel wakeboarding, men vi anbefaler at man altid for god ordens skyld tjekker sin forsikringspolice.

Kabelbanen betragtes juridisk som et “særligt forlystelsesapparat”, og er som sådan omfattet af Bekendtgørelsen om offentlige forlystelser.
Det betyder i praksis, at driften af banen før hver sæson skal godkendes af Politiet.
Politigodkendelsen forudsætter en gyldig erhvervsansvarsforsikring, og en årlig synsgodkendelse fra Teknologisk Institut.

Brug for hjælp ?

Har du spørgsmål, en generel forespørgsel, eller et eller andet relevant du gerne vil dele med os, er du mere end velkommen til at droppe os en linje.